
Dom blev jättegoda & fluffiga, kommer definitivt att bakas fler gånger då det var så enkelt.
Sånt gillar jag...
Så varsegod & smaka, ta en nybakt Tekaka....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ann-Christines tekakor med variation
16 tekakor
Jäsning: 15 minuter
Ugn: 250 grader, ca 7 minuter
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk socker
15 dl mjöl
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen. Tillsätt socker och mjöl och arbeta degen blank och smidig. Dela den i 16 bitar. Tryck eller kavla ut dem till önskad storlek och lägg dem på plåt. Låt dem jäsa i ungeför en kvart. Grädda dem sedan i 250 graders ugnsvärme i ungefär 7 minuter.Man kan säkert byta ut en del av mjölet och göra bröden mer grova.
P.S " Receptet Lånat av " Hem och liv "
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ha det gott.....
Kram Nettan ♥
10 kommentarer:
MAn får tacka!
Ser så smarrigt ut får nog baka någon dag!
HA´det så gott!
Miamaria
Finns dt något godare än hembakat... oh.. så goda de ser ut!!
Kramar A-C
Åh vad mumsigt det ser ut! Nu blev jag sugen att baka såna... Så underbart med nybakt bröd med smör som smälter, hihi. Kram, Anette
Tack! Har dålig pejl på citronsyra. Vart hittar jag det? Ser verkligen gott ut med hembakt:D
Det där ska provas snarast.
Ser sååå gott ut o nu när jag kikar in så är jag riktigt hungrig.
Det verkligen vattnas i munnen på mej....
Får ta o knapra på nåt annat så länge.
Ha det gött
Kram Millan
Å vad gott! Ser ju helt super ut. När får man komma på te?:-D
Ha det bra!
//Jill.
Mmmm...sitter här och funderar på att gå och göra i ordning fika. Och så ramlar man över dina tekakor!!
Nu blev jag ännu mer hungrig :)
Kul att hitta hit!
/Skatan
Mmmm, de där såg goda ut! Hembakat är underbart......
Jaa Thekakor är ju så himla gott. Har med ett smarrigt recept på det hemma.. det var ett tag sedan jag ställde mig och bakade bröd. Man borde verkligen göra det lite oftare! :)
kram
Självklart får du låna recept, bara kul!
Skicka en kommentar